Puppy training

Tips en basisbeginselen voor de eerste weken

“We beginnen later wel met hem te trainen, hij moet er eerst aan wennen.” Dit is de zin die veel puppy-eigenaren zeggen als ze bij hun eigen vier muren aankomen met hun nieuwe huisgenoot. Maar dit is een vergissing. Want juist in deze periode leert een puppy bijzonder snel en “onthoudt” hij uw toegeeflijkheid op de lange termijn. Natuurlijk hoeft u niet meteen op de eerste dag van het samenwonen te beginnen met de basiscommando’s. Maar er zijn wel dingen die u in acht moet nemen. Maar er zijn dingen die je meteen na het intrekken ter harte moet nemen.
Inhoudsopgave

Regels in puppytraining voor een harmonieus samenleven

Je nieuwe huisgenoot moet bijna alles leren. Hij moet wennen aan zijn nieuwe thuis, hij moet zindelijk worden en hij mag je meubels niet opeten. Maar om dit te bereiken, moet je vanaf de eerste dag liefdevol en consequent zijn. Ten eerste, als je puppy bij je intrekt, moeten zijn mand, voer- en waterbak en speeltjes klaarstaan. Ben je bereid om je puppy om de twee uur uit te laten en kun je de schattige blik weerstaan als je kleintje aan tafel bedelt en weigert om terug te gaan naar zijn plaats? Dan heb je de basis voor de eerste dagen en weken al begrepen. Laat een puppy niets doen wat de volwassen hond later ook niet mag. Geef vanaf het begin duidelijke commando’s en laat uw hond zien wat u wilt dat hij doet. Hij zal snel leren en, als u consequent genoeg bent, geen “airs and graces” ontwikkelen en letterlijk over u heen lopen.

Hoe leert een puppy “basisgehoorzaamheid”?

Als een puppy met 12 weken bij je intrekt, heb je een enorm voordeel. Hij of zij zal zich aan je oriënteren en niet van je zijde wijken. Gebruik deze tijd voor de basisgehoorzaamheid, die de basis vormt voor alle verdere regels in het samenleven. Het is belangrijk dat je altijd dezelfde woorden en handbewegingen gebruikt. Vermijd lange zinnen en “uitleg” die uw hond alleen maar in verwarring brengen. Om gehoord en interessant te zijn, spelen lof en traktaties een essentiële rol. Als je puppy een commando uitvoert, wordt hij uitbundig beloond en krijgt hij een lekkere traktatie. Het is belangrijk dat de beloning direct volgt op de “daad”, omdat dit de enige manier is waarop uw puppy een band kan leggen.

OPMERKING

De eerste paar dagen moet je vrij nemen. Uw puppy wil niet alleen gelaten worden zonder u echt te kennen. Hem meteen alleen laten is nadelig voor de hechting en zal ervoor zorgen dat je hond verlatingsangst ontwikkelt en als volwassen hond waarschijnlijk niet gemakkelijk thuis op je zal wachten.

De eerste nieuwe ervaringen hebben je kracht nodig

De puppy is aan jou gewend en voelt zich op zijn gemak in zijn nieuwe thuis. Dit is het juiste moment om de eerste hondenontmoetingen te hebben, aan de riem te gaan wandelen en alle geluiden in de omgeving te leren kennen. Tegelijkertijd train je verschillende commando’s die je kleine hond moet leren en later veilig moet uitvoeren. Een liefdevolle, maar consequente toon is het allerbelangrijkste bij puppytraining. Tip: Beloon goed gedrag zonder een beetje ongehoorzaamheid te bestraffen. Als u luidruchtig wordt, zal de puppy bang voor u worden en u niet begrijpen. Er zal zeker een of ander ongelukje gebeuren. Maar met geduld, zelfvertrouwen en consequent zijn, zal de levendige puppy een gehoorzame volwassen hond worden.
Inhoudsopgave

Waterdichte lange riem

De lange riem voor hondentraining raakt niet snel in de knoop! Geschikt voor alle buitenactiviteiten: vooral voor terugroepen, wandelen en zwemmen.

€19,94

super product

Easy Peasy Puppy Squeezy

Uw eenvoudige stap-voor-stap handleiding voor het opvoeden en trainen van een gelukkige puppy.

€11,79

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Kalmte in het dagelijks leven

Puppy training

Eerste uitrusting hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *