Zelf een konijnenverblijf bouwen

Dit is hoe

Je konijn moet het comfortabel hebben. Natuurlijk kun je verblijven uit de handel gebruiken. Maar met een beetje handigheid en tijd kun je voor je pelsneus een individueel verblijf met alles erop en eraan bouwen. Het zelfgebouwde verblijf is flexibel en er zijn geen grenzen aan je fantasie.
Inhoudsopgave

Welke materialen zijn er nodig?

In principe kun je de benodigde materialen in de bouwmarkt kopen tegen redelijke prijzen. Afhankelijk van hoe groot het konijnenverblijf wordt, moet je geschikte houten planken kopen. Deze moeten al geschuurd zijn, zodat je pelsneus zich niet bezeert. Met deze houten panelen kun je het belangrijke privacyscherm in het verblijf aanbrengen.

Met palen bepaal je de grootte van de overdekking. Deze moeten in de grond worden verankerd zodat ze voldoende stabiliteit bieden. Plaats de palen zo dat ze het grondplan van de overdekking weergeven.

De diameter van het konijnengaas moet zo gekozen worden dat het bescherming biedt tegen de buitenkant. Bevestig de draad geleidelijk aan de palen en zet het vast met schroeven en spijkers. Je moet de draad ongeveer 10 centimeter naar binnen buigen aan de binnenkant van het verblijf, zodat het bescherming biedt tegen graven. Om ervoor te zorgen dat de draad sterk genoeg is, moet je hem ook aan de onderkant van de palen bevestigen.

Om de overdekking ongehinderd te kunnen betreden, mag je de deur niet vergeten. Deze kan kant-en-klaar worden gekocht bij de bouwmarkt en hoeft alleen maar aan de palen te scharnieren.

Je konijn moet buiten beschermd zijn tegen gevaren van bovenaf. Daarom is het dakframe belangrijk. Met behulp van dakpanelen kun je je konijn beschermen tegen weersomstandigheden zoals regen en zonlicht. Sommige delen van het dakframe moeten echter bedekt worden met strak geweven draad om voor goede ventilatie en zonlicht te zorgen. Je konijn moet kunnen zonnebaden en zich terugtrekken als de zon te sterk is.

Met houten planken en kleine palen kun je het verblijf vergroten door verschillende niveaus toe te voegen. Zo kan je konijn niet alleen op de grond lopen, maar zich ook terugtrekken op andere beschermde niveaus.

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je materialen gaat kopen, moet je de grootte van het verblijf bepalen. Voor twee konijnen moet je rekenen op een vloeroppervlak van ongeveer zes vierkante meter. Voor elk extra konijn verhoog je de grootte van het verblijf met nog eens twee vierkante meter.

Gebruik alleen hout bij het bouwen van het verblijf. Plastic wordt in de meeste gevallen doorgeknaagd door je konijn, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Houtlijm wordt ook door konijnen aangevreten. Het nadeel van plastic verblijven is ook de circulatie. Deze is verminderd, wat kan leiden tot een hoge luchtvochtigheid in het verblijf.

Je brengt zeker een beschermende laag aan op het hout. Gebruik alleen niet-giftige producten die ook voor kinderspeelgoed worden gebruikt.

Kauwmat

Gemaakt van 100% natuurlijke materialen!

€5,13

super product

Conclusie

Het kost wat tijd en fantasie om het verblijf klaar te maken voor je konijn. Maar je zult al snel zien dat je met weinig moeite een waar konijnenparadijs kunt creëren, waarin het je pelsneuzen aan niets zal ontbreken. Je kunt het verblijf individueel ontwerpen en aanpassen aan de behoeften van je konijnen.
Inhoudsopgave

Kauwspeeltjes van gras

Geweldig tandenknarsend tussendoortje voor huisdieren dat plezier en beweging bevordert - gemaakt van natuurlijk materiaal.

€21,30

super product

Bed met kap

Dit zachte bed voor konijnen zorgt ervoor dat huisdieren zich veilig, warm en knus voelen.

€30,32

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Activiteit en spel

Zelf een konijnenverblijf bouwen

Basisuitrusting van je konijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *